A 3-as metró rekonstrukcióját sürgeti a Fidesz

A Fidesz szerint sürgősen meg kell kezdeni a 3-as metró északi meghosszabbítását.

MTI
2015. 06. 09. 20:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 3-as metró rekonstrukciójával és a csillaghegyi öblözet árvízvédelmével összefüggő feladatok és eljárások felgyorsítására tett javaslatot több kormánypárti képviselő kedden a parlamentnek. A Gulyás Gergely, Vas Imre, Dunai Mónika és Szabolcs Attila által jegyzett javaslat halasztást nem tűrő kiemelt fővárosi feladatnak minősíti a 3-as metró rekonstrukcióját és északi meghosszabbítását, amelyet értékelésük szerint a következő tervidőszakban európai uniós és hazai fejlesztési források bevonásával a lehető legsürgősebben el kell kezdeni és a fővárosi közlekedés biztonsága érdekében mielőbb be kell fejezni.

A III. kerületi csillaghegyi öblözetet védelmét pedig biztonsági szempontból tartják halaszthatatlannak, hozzátéve, hogy a gyors lebonyolításához jelentős közérdek fűződik. A törvényjavaslat a megvalósításokkal összefüggő beruházási és fejlesztési, továbbá az ezekkel összefüggő beszerzési tevékenységeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közfeladatnak minősítené.

A fideszes képviselők – a vasúthatósági engedélyezési eljárások kivételével – az általánoshoz képest rövidebb ügyintézési és szakhatósági eljárási határidőt állapítanának meg, és rövidülne a tervezés jóváhagyása során a közmű- és energiaszolgáltató szervek nyilatkozattételi ideje is. Az indítvány kijelöli az építtetőket is: e szerint a 3-as metró esetében ez a Fővárosi Önkormányzat vagy a BKV, az árvízvédelmi beruházásnál pedig a Fővárosi Önkormányzat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.