Gripen-baleset: Kádár Sándor elhagyta a kórházat

A pilóta felépülése a továbbiakban otthonában folytatódik.

MTI
2015. 06. 15. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti Honvédkórház közleménye szerint a pilóta felépülése a továbbiakban otthonában folytatódik. Időszakos kontrollvizsgálatokon kell megjelennie kezelőorvosánál – tették hozzá.

A Magyar Honvédség JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgépének pilótája múlt szerda délelőtt Kecskeméten kiképzési repülésre szállt fel. Nem sokkal később „deklarált vészhelyzetet” jelentett, mivel többszöri próbálkozásra sem sikerült behúznia a gép orrfutóját, amely így „félállásban” maradt. A pilóta végül hasraszállást hajtott végre a repülőgéppel a kecskeméti kifutópályán. Mivel a manőver során a gép balra kitört a betonon, a pilóta a protokollnak megfelelően katapultált.

A két magyar Gripen balesete után újabb súlyos repülésbiztonsági kockázatok leselkednek a magyar vadászpilótákra a megkésett s erőltetett baltikumi missziós felkészülés során – tudta meg a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.