Nincs összefüggés a két Gripen balesete között

A Honvéd Vezérkar főnöke jelezte, még nem tudják, hogy a Kecskeméten megtört Gripen vadászgép mikor állhat újra szolgálatba.

MTI
2015. 06. 20. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapnak a vezérezredes azt mondta, a közelmúlt két Gripen-balesetét alapos vizsgálatokkal tárják fel, ezek lezárultáig nem érdemes találgatni, elméleteket gyártani. A vezérkari főnök arról is beszélt, hiányoznak a balesetek miatt kiesett vadászgépek, és a katonák rendkívül feszített program szerint végzik feladataikat. Jelezte, még nem tudják, hogy a Kecskeméten megtört Gripen vadászgép mikor állhat újra szolgálatba.

A több milliárd forint értékű vadászgépet megmentő pilótáról, Kádár Sándorról azt mondta, az őrnagy már elhagyta a kórházat, és nem tartja kizártnak, hogy felgyógyulása után újra repülhet. A csehországi balesetről pedig azt mondta, minden ellenkező híreszteléssel szemben a két pilóta fékezett, a Gripen mégis túlfutott a pályán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.