Így közlekedjen, ha nem akar dugót a Balatonról hazafelé

Hasznos tanácsok a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től.

MTI
2015. 07. 18. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben figyelmeztettek, hogy az autópályán is érvényes a szabály: közlekedésre alkalmas úttesten jobbra tartási kötelezettség van.

Ezt azért jegyezték meg, mert az a tapasztalatuk, hogy a külső sávot alig-alig használják az autósok, pedig ezzel csökkenteni lehetne a nagyobb torlódásokat.

A tanácsok között szerepel továbbá, hogy ugyan a vasárnapi – például balatoni – hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, de a 12-14 óra előtti a legjobb, ugyanis a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

Megjegyezték, hogy vasárnaponként az M7-es autópályán Budapest felé a legtöbb esetben több mint háromezer jármű per óra feletti a forgalom, sőt megközelítheti a négyezret is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.