Bezárták az iskolát Berzsenyi falujában

Ezzel egy újabb somogyi kistelepülés veszíti el legfontosabb intézményét.

MNO
2015. 09. 19. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somogy és – talán nem túlzás – a magyar irodalom egyik szent helyének iskolájában nem művelnek több emberfőt. Pedig 2011 óta úgy tűnt, a baptista egyházi üzemeltetéssel megoldódik a nehéz helyzetben lévő település intézményének a sorsa – írja a Sonline.hu. A portál cikke szerint tavaly decemberben az újonnan felállt niklai képviselő-testület úgy döntött, hogy a szerződésük szerinti utolsó lehetséges időpontban felmondják a „Jó Az Úr” Bodrogi Baptista gyülekezettel négy évvel korábban kötött szerződésüket, s ezzel iskolájuk sorsát a Klebelsberg Iskolafenntartó Központra (Klik) bízzák.Ennek eredményeként zárt be a Berzsenyi Dániel nevét viselő iskola, a költőóriás egykori lakhelyéül szolgáló Niklán, szeptember elsejével. Úgy tűnt, a látszólag ellentmondásos döntés hátterében súlyos konfliktusok húzódnak meg, de valójában egyszerű közgazdasági megfontolások okán került lakat az iskolára, hiába üzemeltette volna tovább a bodrogi baptista gyülekezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.