Járatkimaradás: tesztelgetik a négyes metrót

A következő négy vasárnapon üzemkezdéstől reggel 10 óráig pótlóbusz jár a 4-es metró helyett.

MTI
2015. 09. 17. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK tájékoztatása szerint ez idő alatt a forgalmat a megszokottnál sűrűbben induló 49-es villamos is segíti majd, ugyanakkor a metrópótló busz a II. János Pál pápa teret nem érinti. A teret a metrópótlóról a Blaha Lujza téren a 28-as vagy a 37A jelzésű villamosra átszállva lehet megközelíteni, azonban nem kell új jegyet érvényesíteni a kényszerű átszálláskor.

Jelezték: azért hozták az intézkedést, mert teszteket végeznek ahhoz, hogy a metróvonal legkésőbb 2015 végéig megkaphassa a végleges használatbavételi engedélyt.

Emlékeztettek arra is, hogy a BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján vagy okostelefonokra letölthető alkalmazáson keresztül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.