Kósa Lajos a Fidesz-frakció új vezetője

Rogán Antalt váltja október 1-jén a poszton.

MTI
2015. 09. 17. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos csütörtökön Velencén, a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: nagy többséggel választotta meg a kormánypárti képviselőcsoport a vezetőjének a ciklus végéig. Az átadás-átvétel közte és Rogán Antal között a következő két hétben zajlik majd.A politikus valószínűleg nem jelölteti magát újra a Fidesz alelnöki posztjára a párt novemberi tisztújító kongresszusán. Kósa eddig az ügyvezető alelnök tisztségét töltötte be, ám frakcióvezetőként is tagja marad a Fidesz elnökségének. Rogán Antal a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz októbertől.Kósa Lajost megkérdezték Rogán Antal és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kapcsolatáról is, amelyről azt mondta, érdeklődve és sokszor csodálkozva olvassa a kettejükkel kapcsolatos sajtótalálgatásokat, amelyek nagy része minden alapot nélkülöz. A két politikus eddig is és ezután is jó kapcsolatban végzi majd a munkáját – fogalmazott, hozzátéve: nem lesz köztük hatáskörütközés, mert Rogán Antal kabinetfőnöki funkciója alapvetően politikai, Lázár Jánosé pedig inkább kormányzati jellegű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.