Lovas terápiás verseny lesz Fóton

A hiperaktív, tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekek önállóan lovagolnak ügyességi pályán.

MTI
2015. 09. 19. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromnapos díjlovas verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérik össze a tudásukat. A megméretésre várhatóan 80 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok.A versenyen 27 csapat vesz részt az ország minden pontjáról. A hiperaktív, tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekek önállóan lovagolnak ügyességi pályán, emellett díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámára hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a versenyzők bármilyen történetet előadhatnak, amelyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetnek: ügyességi feladatokat vezetett lovon, gyógypedagógiai lovastornát kezdő és haladó lovasoknak. Az idei versenyen is megrendezik az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, valamint a tervek szerint megtartják a Díjlovagló Parasport versenyszámot is a mozgásukban akadályozott felnőtt lovasoknak.Az NGYSZ védnökségével és támogatásával megvalósuló esemény célja a lovasterápia és a lovassport népszerűsítése, versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekeknek és fiataloknak, a lovasterápia mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása.A díjlovas verseny alatt a gyerekek ingyenes fogászati és nőgyógyászati szűrésen, szaktanácsadáson vehetnek részt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.