Megtörtént a vádismertetés a Cinóber-ügyben

Ezzel folytatódott az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyének tárgyalása.

MTI
2015. 09. 18. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvényszék azért döntött úgy, hogy a Cinóberként ismert D. Ferenc meggyilkolásának ügyét egyesíti a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölése és az Aranykéz utcai robbantás miatt indult, már korábban egyesített ügyekkel, mert mindhárom bűnügyben a szlovák Jozef Rohácot vádolják az elkövetéssel. A Kúria jogegységi döntése alapján az ügyeit így egy perben kell tárgyalni.Az 1996 decemberében elkövetett emberölés ügyében a gyilkossággal Jozef Rohácot, felbujtóként pedig az Energol Rt. két korábbi igazgatóját, Portik Tamást és F. Attilát vádolják. A vádiratot pénteken ismertették a vádlottakkal. Az ügyészség szerint Portik Tamás másodrendű és F. Attila harmadrendű vádlott adott megbízást Cinóber meggyilkolására Rohácnak, miután a sértett nem adta meg nekik ötmillió forintos tartozását.Az Energol Rt. két korábbi igazgatója 1996 első felében adott kölcsönt a sértettnek. Egy decemberi találkozón követelték a kölcsön visszafizetését, és egyúttal közölték D. Ferenccel, hogy ha határidőn belül nem fizet, megölik. Miután a fenyegetés ellenére sem rendezte tartozását, a két cégvezető 1996 decemberében megbízást adott Cinóber meggyilkolására Jozef Rohácnak. A szlovák férfi 1996. december 18-án a IX. kerületi, Üllői úti lakása előtt, a nyílt utcán egy hangtompítós pisztollyal közelről lelőtte a házból kilépő D. Ferencet. A sértett a helyszínen meghalt.A Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás ügyében a bizonyítás a végéhez ért, így már csak Cinóber lelövésével kapcsolatban hallgatnak meg tanúkat és ismertetnek szakértői véleményeket novemberben és decemberben, amikorra a bíróság hat tárgyalási napot tűzött ki a bizonyításra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.