Nagy port kavart a versenyhivatal döntése

A TEVA, a Hungaropharma, és az Euromedic reagált a döntésre: van, aki elemez, van, aki azonnali jogi lépéseket tesz.

MTI
2015. 09. 17. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindhárom cég intézkedéseket tesz.Az MTI érdeklődésére a Teva Gyógyszergyár Zrt. közölte, hogy nem ért egyet a döntéssel, és minden lehetséges jogi lépést megtesz a döntés megváltoztatása érdekében.A Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. határozott álláspontja, hogy – a GVH megállapításával szemben – jogsértést semmilyen tekintetben, semmilyen módon nem követett el. Ezt az eljárás folyamán mindvégig hangsúlyozták, az erre vonatkozó bizonyítékaikat és a jogi érvelésüket előterjesztették – írta válaszában az MTI megkeresésére a Hungaropharma. Hozzátették: a versenytanács határozatát tanulmányozzák, az abban foglalt megállapításokat elemezik, értékelik, ezt követően döntenek a szükséges lépésekről.Az Euromedic Pharma azonnali jogi lépéseket tesz a Gazdasági Versenyhivatal azon döntése ellen, melyben a három legnagyobb gyógyszer-nagykereskedelmi céget, – többek között az Euromedic Pharma Zrt.-t is – egyenként 792,2 millió Ft-os bírság megfizetésére kötelezte, egy 2011. évi kórházi gyógyszer-közbeszerzési eljárással kapcsolatban felmerült kartell gyanú miatt.Sándor Marianna, az Euromedic Pharma vezérigazgatója rámutatott, hogy a Versenytanács által feltárt tényállás hiányos, annak megállapításai megalapozatlanok, valamint okszerűtlen következtetéseken alapulnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.