Végéhez közeledik a parlagfűszezon

Visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően.

MTI
2015. 09. 17. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat legfrissebb jelentése szerint az ország nagy részén csökkent a parlagfű pollenkoncentrációja. Az elmúlt heti átlagértékek alapján már csak a veszprémi, a székesfehérvári, a kaposvári és a kecskeméti mérőállomás környezetében észleltek nagyon magas, a II. riasztási szintnek megfelelő, légköbméterenkénti 100 pollenszem feletti szintet.Az ország túlnyomó részén az I. fokú riasztási szintnek megfelelő, magas értékeket mértek. Jelenleg az Északi-középhegység nyugati részén a legjobb a helyzet, Salgótarján térségében pedig már csak figyelmeztető fokozat van érvényben.Az Országos Közegészségügyi Központ jelentése szerint ugyan túl vagyunk a parlagfű virágzásának csúcsidőszakán, szárazabb napokon egy-egy térségben a pollenkoncentráció még elérheti a komoly tüneteket okozó magas, nagyon magas szintet is – írta az ÁNTSZ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.