A Vas megyei rendőrök is megkapták a fizetési felszólításokat

Van, akitől 270 ezer, másoktól 100 vagy éppen 54 ezer forintot követel vissza a rendőrség.

2015. 12. 31. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van, akitől 270 ezer, másoktól 100 vagy éppen 54 ezer forintot követel vissza a rendőrség arra hivatkozással, hogy több túlórát számoltak el nekik, mint amennyit valójában teljesítettek. A levélben az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatójának október 20-i állásfoglalására hivatkoznak, amely szerint „a csapatszolgálati századok átrendelése során a pihenőben töltött időszak készenlétnek minősül”. Ez azért lényeges, mert a készenléti szolgálatért csupán bruttó 90 forintos órabér jár, míg a túlszolgálatért normál munkadíjat, óránként bruttó 2-3 ezer forintot kell fizetni. A napokban írtuk meg, hogy Komárom-Esztergom megyében már több tucat rendőr kapott ugyanilyen felszólító leveleket.

Szima Judit, a Tettrekész rendőrségi szakszervezet főtitkára lapunk megkeresésére elmondta: Komárom-Esztergom megyéből eddig a csapaterős század 36 tagja fordult szervezetükhöz, Vas megyéből pedig a napokban kezdtek el érkezni a megkeresések. Szerinte azért is etikátlan az egész eljárás, mert előzőleg a rendőri vezetés megígérte, január közepéig vizsgálják a túlmunkavégzést, és annak eredményétől függően folytatódik a felszólító levelek kiküldése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.