Kiakadtak a vasutasok a milliós béremeléseken

Többen felmondást fontolgatnak.

MNO
2015. 12. 31. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VSZ hónapok óta kongatja a vészharangot, miszerint egyre kritikusabb a helyzet a MÁV-nál, a dolgozók agyonhajszoltak, több száz a betöltetlen munkahely, ráadásul alacsonyak a bérek – írja közleményében a Vasutasok Szakszervezete.

Persze az sem segít a helyzeten, hogy a vállalatvezetés 2016. évi béremelési ajánlata jelenleg csupán 0,5 százalék. A szakszervezet követeli, hogy a tulajdonos és a MÁV vezetése tegyen végre komoly lépéseket. A vezetői bérek milliós arányú emelése után a szakszervezet vezetése elvárja, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium is lássa be végre, hogy a dolgozói bérek a nemzetgazdasági átlagtól messze lemaradtak – fejti ki a közlemény.

A VSZ felszólítja a döntéshozókat, hogy adjanak engedélyt a MÁV vállalatcsoport dolgozóinak megfelelő mértékű béremelésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.