Századvég: lökdösődés a jobboldalon

Molnár Zsolt szerint furcsa, hogy a Századvég csak 2013 novemberében kapott biztonsági tanúsítványt.

2015. 12. 04. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista politikus furcsának nevezte, hogy a Századvég csak 2013 novemberében kapott az államtitkok kezeléséhez szükséges biztonsági tanúsítványt. – Ha a cég 2013 előtt csak nyilvános adatokból dolgozhatott, az megkérdőjelezi munkájuk minőségét, mélységét – fogalmazott Molnár.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a céget a Ponyvaregény Mr. Wolfjához hasonlította, akinek csak szólni kell, és mindent elintéz. Az LMP-s politikus szerint ez a cég az „állatorvosi lova” Orbán Viktor illiberális demokráciájának. Lakner Zoltán politológus közölte: a Századvég-ügy az ország erőforrásainak feléléséről és előnytelen felhasználásáról szól. Úgy vélte, a korrupció melegágyát jelenti, hogy a rendszer kontrollmechanizmusai kormányzati befolyás alá kerültek.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára viszont rámutatott: anélkül illetik súlyos vádakkal a Századvéget, hogy állításaikat bizonyítékokkal alátámasztanák. Csepreghy nemzetbiztonsági kockázatnak tartja a döntés-előkészítő anyagok nyilvánosságra hozását, ezért sem adták ki önként ezeket, ám a bírósági ítéletet tiszteletben tartva határidő előtt átadják a 70 ezer oldalnyi iratot az ezt kérelmező újságírónak.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.