Betegség miatt késik a Gergényi-per ítélete

Hosszabb ideig súlyos beteg volt a bíró.

2016. 02. 12. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszabb ideig súlyos beteg volt a Bene László, Gergényi Péter és más volt rendőri vezetők 2006. őszi katonai büntetőperét tárgyaló bíró, ezért nem készült el a törvényes, 60 napos határidőn belül az elsőfokú ítélet írásba foglalása – tudtuk meg a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályán. Hozzátették: a betegségre és az ítélet nagy terjedelmére (több száz oldal) tekintettel a büntetőkollégium vezetője engedélyezte, hogy a bíró február végéig tegyen eleget e kötelezettségének.

Mint arról beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség azért nem tudta még írásban benyújtani fellebbezését a Bene– Gergényi-perben, mert máig nem kapta meg az elsőfokú ítéletet írásban. Tavaly októberben a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa nem jogerősen megrovásban részesítette Gergényi Péter egykori budapesti főkapitányt és Mittó Gábort, aki a 2006. szeptemberi ostrom idején a tévészékház helyszín-biztosítási parancsnoka volt. A többi vádlottal szemben elévülés miatt megszüntették a büntetőeljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.