Elhunyt Speidl Zoltán

Egyetemi docens, újságíró és MDF-es országgyűlési képviselő is volt.

MNO
2016. 02. 02. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az egykori képviselő „nagy türelemmel viselt” betegségben halt meg.

Az elhunyt nyugalmazott egyetemi docens, újságíró és Salgótarján I. számú választókerületének első szabadon választott MDF-es egyéni országgyűlési képviselője volt.

Speidl a képviselőség mellett újságíróként dolgozott, majd ezt is tanította a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Írt a Kelet Magyarországba, a Köznevelésbe, a Nógrádba, a Képes Újságba és a Heti Válaszba, illetve főszerkesztette a Heti Magyarországot. Több könyve is napvilágot látott, köztük a Homoktemetővel, a Végállomás Madeira – Királykérdés Magyarországon 1919-1921-gyel, valamint a Félkegyelmi állapottal.

„Ennek a publicistának nemcsak fényképészeket megszégyenítő, jó szemű, riporterhez illő fürge tolla és a dolgok kimondásához kellő bátorsága volt, hanem történész felkészültségéből táplálkozó valóságismerete és veszélytudata is” – írta Speidlről a Félkegyelmi állapot előszavában a tavaly júliusban elhunyt Szabad György.

Temetéséről családja később intézkedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.