Késik a 2006. őszi ítélet írásba foglalása

Így egyelőre a fellebbezést sem tudta benyújtani az ügyészség.

2016. 02. 04. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Andrea emlékeztetett: az ítélet kihirdetése után az ügyész szóban már fellebbezést jelentett be Gergényi Péter és a negyedrendű vádlott esetében a büntetés súlyosbításáért, a többi vádlottnál pedig az eljárás megszüntetése ellen, de ennek indoklásához az írásbeli ítéletre is szükség van.

A törvény alapján a bíróságnak a határozatot „legkésőbb a meghozatalától, illetőleg a kihirdetésétől számított harminc napon belül, ha hosszabb indokolást igényel, hatvan napon belül kell írásba foglalni”. Mivel a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa tavaly október 29-én hirdette ki szóban az elsőfokú ítéletet, így legkésőbb december 29-ig írásba kellett volna foglalnia. Megkeresésünkre a törvényszék lapzártánkig nem válaszolt.

Emlékezetes, 2014-ben azért indult fegyelmi eljárás Miszori László bíró ellen, mert 11 hónap alatt foglalta csak írásba a romagyilkosságok elsőfokú ítéletét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.