Az Olof Palme Ház mellett nyit újra a Kertem

Már idén nyáron újranyithat a Kertem nevű kerthelyiség az Olof Palme Ház mellett – közölte a Városliget Zrt. szombaton az MTI-vel.

MTI
2016. 03. 19. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Liget Budapest Projekt kezdettől fogva fontosnak tartotta, hogy a Kertem közönsége továbbra is otthonra találjon a Ligetben.

Hozzátették, hogy a Kertem átmeneti zárva tartására az egykori Hungexpo-romok elbontása miatt volt szükség: a jelenleg elzárt parkrészt 2018-ra újra birtokba veheti a Liget közönsége, ahol 7000 négyzetméternyi új zöldfelülettel is gyarapodik a park.

A hosszabb távú cél pedig az, hogy akár eredeti helyén, a 2018-ra felépülő Magyar Zene Háza szomszédságában, megújult környezetben működhessen ismét a szórakozóhely.

„Három éven belül teljesen rendbe tesszük a Városligetet: meggyógyítjuk a faállományt, csökkentjük a betonfelületek arányát, és elbontjuk az elavult, csúnya és balesetveszélyes épületeket. Az átfogó parkrehabilitáció célja, hogy megőrizzük és megújítsuk a liget valódi értékeit, köztük a Kertemet is” – írta a cég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.