Évekre bezárhatják a Nyugati pályaudvart

A mai kormányülésen terjesztik be a Podmaniczky Park terveit.

MNO
2016. 03. 23. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint a szerdai kormányülésen terjeszti be Lázár János a VI. kerületi Podmaniczky utca mentén létesítendő Podmaniczky Park (leánykori nevén Nyugati Liget projekt) terveit – írja a hvg.hu.

A 25 hektáros park nagyjából 1,2 kilométeres területen, a Teréz körúttól a Dózsa György úton keresztül egészen a Hungária körútig terülne el, sétánnyal, parkkal. A zöldövezeti sétány egy része a talajszinten, a másik része a befedett vonatsíneken futna.

A lap úgy tudja, ennek kiépítéséhez két évre bezárnák és felújítanák a Nyugati pályaudvart is. A tervek szerint minderre a 2017-es előkészítés után 2018-tól kerülhetne sor, a sétány pedig teljesen 2022-re készülne el.

Lakóházak, irodaház és üzletközpont a tervek szerint nem épülne a területre, lenne viszont játszótér, sportolásra alkalmas terület, szökőkút, vendéglátó egységek és kisebb kulturális helyszínek is – mondta a tervekről a hvg.hu-nak Lukács András, az előzetes véleményezésbe is bevont Levegő Munkacsoport vezetője. A terület alapvetően zöldterület lenne, még a befedett sínek fölötti területen is ültetnének fákat, ahogyan azt a közeli Westend bevásárlóközpont teraszán is megtették. Kertészeti terve azonban még nincs a parknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.