185 milliárdot tol Kecskemétbe a Mercedes

Újgenerációs kompakt autók gyártásával bővítik tevékenységüket.

MTI
2016. 04. 29. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összegből 2018-ig új karosszériaüzem épül, a magyarországi telephely hatékony és innovatív berendezésekkel bővül.

A 99 ezer négyzetméter alapterületű új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít a Mercedes-gyárat üzemeltető Daimler AG. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. mintegy 4000 embernek biztosít munkahelyet, 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180 ezer kompakt autót gyártott. A cég 2015 év végéig 320 milliárd forintot fektetett be Kecskeméten.

„A legjobbat vagy semmit – szól a Mercedes jelmondata, a cég a legjobb mellett tette le voksát, amikor Magyarországot és Kecskemétet választotta” – fogalmazott Szijjártó Péter pénteken az alapkőletételi ünnepségén.

Úgy vélte, a beruházás annak bizonyítéka, hogy a kormánynak érdemes volt egy olyan gazdaságpolitikába belevágnia, melynek célja, hogy Magyarország a magas hozzáadott értékű tevékenységek európai központja legyen.

Érdemes megjegyezni, hogy a német cégóriással még Gyurcsány Ferenc állapodott meg 2008-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.