850 millió hiányzik az MTA egyik kutatóközpontjából

Hároméves konszolidációs tervet eszeltek ki a hiány felszámolására.

MTI
2016. 04. 20. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meg kell vizsgálni a felelősség kérdését, ez a következő időszak feladata lesz, de az első menetben a kutatóintézet működését kellett biztosítani. A pénzügyi jelentés tudatos csalásra vagy visszaélésre utaló jelet nem talált, de napirendre kerülhet az intézetek gazdálkodásának, az ellenőrzési mechanizmusnak a felülvizsgálata, ha kell, az Akadémia alapszabályának módosítása” – mondta Lovász László, az MTA elnöke.

A pénzügyi jelentést ismertető Török Ádám főtitkár kitért arra, hogy egy mágneses rezonanciás készülék 600 millió forintos beszerzésére szánt pénz egy részét más célra használták fel.

Pokol György, az MTA TTK főigazgatója elmondta: 2018-ig három éven át évi 200 millió forint megtakarítást terveznek létszámleépítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.