A Foxi Maxi-egyetem is kapott MNB-milliókat

27,7 milliót kapott a kamudiplomás alapítóval bíró neokeresztény John Henry Newman Központ.

MNO
2016. 04. 27. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint olvasható, Kertész-Bakos volt már sok minden: a Szepessy Zsolt-féle Összefogás Párt alelnöke, a máltai lovagrendet másoló Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend tagja (Hunvald György és Schmuck Andor társaságában), amely doktori címet adó iskolát is alapított kamudiplomás vezetővel és egyéb problémákkal. Magának Kertész-Bakosnak is zűrös az önéletrajza:

behazudott BME-s, majd New York-i diploma, és állítólagos doktori végzettségét sem akkreditáltatta soha Magyarországon.

Ennek ellenére a Wekerlén simán tarthatott órákat – írja a 444, az egyetem rektora pedig azzal védekezett, hogy a Kertész-Bakos által végzett tevékenységhez tudományos fokozat nem szükséges.

Kertész-Bakos egyeteme 9,5 millió forintot kapott az MNB-s Pageo alapítványtól egy antifeminista és keresztény fundamentalista tartalmú konferencia megszervezésére, erről szöveggyűjtemény is megjelent szintén pageós pénzből. Egy másik jegybanki alapítvány, a PADA több projektben is támogatta a John Henry Newman Oktatási Központot: 6,3 millió forintot adott Marguerite A. Peeters könyveinek fordítására, az egyik a nyugati kulturális forradalom globalizációjáról, a másik pedig a hatvannyolcas lobbi világhatalmáról szól. Kapott még a John Henry Newman Oktatási Központ 10,89 milliót Argentína gazdaságának tanulmányozására az unortodox gazdaságpolitika jegyében és egy erről szóló, azóta még meg nem jelent könyv kiadására. További 1,2 milliót kaptak a Korszerű szövetkezeti ismeretek című tantárgyhoz készített jegyzetre.

Az alapítványok ügyéről itt olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.