A Klik elkezdte listázni a sztrájkoló tanárokat

Egy kaposvári iskolában bekérték a neveket. Az igazgató azt mondja, muszáj így tenniük.

MNO
2016. 04. 19. 21:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sonline.hu azt írja, hogy kedden a kaposvári Kodály központi iskolához tartozó valamennyi tagintézmény vezetője e-mailt kapott Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna főigazgatótól, melyben név szerinti visszajelzést kértek az intézményekből arról, ki vesz részt a szerdai sztrájkban, s ki nem.

A portálhoz forduló pedagógusok egy része ezt nyomásgyakorlásnak érzi, mert mint mondják, azt valóban előzetesen jelezni kell a munkáltató felé, hogy hányan nem veszik fel majd a munkát, de nem név szerint.

Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna a Sonline érdeklődésére elmondta: a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megállapodott a sztrájk lebonyolításának szabályos feltételeiről. – Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk valamennyi intézményben a tanulók felügyeletét, a munkáltatónak tudnia kell, hányan vesznek részt a sztrájkban – mondta a főigazgató. – S mivel a sztrájkban részt vevő pedagógusok adott napra nem kapnak fizetést, tudnunk kell azt is, ki nem veszi föl szerdán a munkát.

Mint ismert, a PSZ tárgyalt a kormánnyal, ám javaslataikat elfogadhatatlannak tartották, ezért hirdettek egész napos sztrájkot szerdára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.