A pécsi püspök leszólt a tanároknak?

Hirdetményen kérték a tanárokat: ne sztrájkoljanak, vagy eljárással szembesülhetnek. A szakszervezet szerint ez jogsértő.

MNO
2016. 04. 18. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt pénteki kétórás figyelmeztető sztrájktól való távolmaradásra kérte a pécsi püspök a tanárokat egy az egyházmegye által fenntartott iskolában – írja a Bama.hu. A hirdetményben, melyet egy igazgató tett közzé, az áll, hogy a püspök azt kéri, a pedagógusok „semmilyen munkabeszüntetés, sztrájk kezdeményezésében ne vegyenek részt, ellenkező esetben él eljárási jogával”.

A portál megkereste a Pécsi egyházmegyét, ahol kurta közleményben válaszoltak, miszerint a „Pécsi egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézmények amint korábban sem vettek részt, úgy a jövőben sem vesznek részt demonstrációkon”.

A püspök állásfoglalása törvénysértő, ráadásul demokratikus alapjogot, a sztrájkhoz való jogot is sérti, és korlátozza a munkavállalói jogokat – mondta a lapnak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője. Hozzátette, hogy kíváncsiak arra is, hogy milyen eljárási jogról van szó, hiszen az további lépéseket is maga után vonhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.