A turizmust is kellemetlenül érinti Orbán vári kalandja

Sajátos logika miatt nem mehetnek a turistabuszok a budapesti ékszeres dobozba.

2016. 04. 29. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 15-étől nem hajthatnak be a turistabuszok a Várba – hívja fel a figyelmet a Hvg.hu a Turizmus.com cikkeire hivatkozva. A döntést azért hozták, mert a nehéz járművek veszélyeztetik az útburkolat alatt húzódó csatornarendszert. Eddig érthető a logika, csakhogy „nem is a 18-20 tonnás buszoktól féltik a felújítandó csatornát, hanem azoktól a 35-40 tonnás teherautóktól, amelyek a Karmelita kolostor kezdődő felújítása miatt fognak felhajtani a Várba, s szeretnék elkerülni, hogy ezek a járművek és a buszok túlterheljék az útburkolatot”.

A várba eddig közlekedő 320 buszt öt- vagy tízpercenként induló BKK-körjáratok váltanák ki az elképzelések szerint, ezek lennének hivatottak az eddig turistabuszokkal utaztatott mintegy 15 000 turistát kiszolgálni – írja a Turizmus.com.

Az írás külön kitér arra, hogy „a lépés kifejezetten barátságtalan, főleg hogy mindezt most, a szezon indulásakor vezeti be a kerület”.

Ismert, a Karmelita kolostor sorsa tragikomédiává torzult, kezdődött minden a UNESCO-n nem átfuttatott erkéllyel, majd folytatódott a molinók angoljával, és Lázár János is hozzá tudott tenni, mikor kijelentette: Gyurcsány a hibás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.