A zuglói képviselők felszólították Karácsony Gergelyt

Határozatban állt ki a zuglói képviselő-testület a Liget Budapest Projekt mellett.

MTI
2016. 04. 21. 20:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rozgonyi Zoltán (Fidesz–KDNP) indítványa rögzítette, hogy a beruházásnak a városligeti építési szabályzat szerint, a parki funkciók fenntartásával és megújításával, a környezet minőségének javításával és a zöldfelületek növelésével kell megtörténnie. Utóbbit 65 százalékban határozta meg.

Szerepel a dokumentumban az is, hogy a beruházást meg kell ismertetni a lakossággal, ezért a Városliget Zrt.-vel közösen konzultációt folytatnak a zuglóiakkal.

A határozat szerint a képviselők rendszeres tájékoztatást kapnak a fejlesztési munkákról, különösen a lakosságot érintő korlátozásokról és kockázatokról.

A politikus javaslatához az MSZP–Összefogás Zuglóért 11 pontos módosító indítványt nyújtott be, amelyben egyebek mellett közterület-rehabilitációs programhoz, az Egressy tér és a Pillangó park, valamint az Olof Palme ház felújításához, térfigyelő kamerák kihelyezéséhez kötötték a projekt támogatását.

A módosítókat is tartalmazó határozat végül a Fidesz–KDNP-s és az MSZP–Összefogás Zuglóért szavazataival többséget kapott, ellene voksolt a PM, az LMP, a Jobbik és a Civil Zugló.

A testület felszólította Karácsony Gergely (PM) polgármestert, hogy kössön együttműködési megállapodást a Városliget Zrt.-vel május 31-ig.

A XIV. kerületi Fidesz-frakció csütörtök esti közleményében a józan ész győzelmeként értékelte a testület közel kétharmados döntését. Azt írták: ennek köszönhetően az önkormányzatnak érdemi beleszólása lehet a projekt megvalósulásába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.