Aczél Endre és a hipokrita máz

Három éve még prüdériájáról írt cikket az újságíró, aki ma arról beszél: testközelből figyelte az uszodai vadászatot.

Lakner Dávid
2016. 04. 10. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben ma láthatóan büszkén és felszabadultan ecseteli Aczél Endre, mi zajlott évtizedekkel ezelőtt az uszodákban, három éve még Prüdériám címmel írt cikket arról: ma sokkal szabadabbak az erkölcsök, mint régen voltak. Mint szombaton beszámoltunk róla, a Népszabadság nem kér többet a külsős szerzőből, miután az újságíró Lovas Zoltán Facebook-oldalán fejtegette: nem biztos, hogy megtörtént az a csoportos nemi erőszak, ami miatt Kiss Lászlót elítélték. Aczél magát bennfentesnek nevezve kifejtette, akkoriban éjjel-nappal az uszodában volt, és tapasztalhatta a mindennapos gyakorlatot a vadászatról, aminek szerinte semmi köze nem volt a nemi erőszakhoz.

 

A történtek után Parászka Boróka újságíró nyilvános posztja alatt is tovább kommentelt Aczél, megjegyezve: „Boróka, (...) neked ugyebár nem volt szerencséd a pesti uszodák környékén járni a ’ 60-as években, és látni, ahogyan a fiúk lányokra, a lányok fiúkra vadásznak, az utóbbiak nem kevésbé, valósággal sorba álltak az úszók, vízilabdázók, öttusázók »kegyeiért«. A többi hipokrita máz.”

A fentiekkel szemben Aczél három éve még azt állította egy a Galamuson jegyzett írásában: „szabadosak, sokkal szabadosabbak az erkölcsök manapság, mint az én időmben voltak.” A Prüdériám című írásban az újságíró az X-Faktort bírálta, amiért „bálványt készülnek csinálni” abból a Krasznai Tündéből, akiről kiderült, korábban pornófilmekben szerepelt. „Azt gondolom, hogy az X-Faktor szerkesztői érzéketlen, minden jó ízléstől óvott barmok” – írta a szerző.

Bár láthatóan Kiss László esetében nem voltak hasonló jellegű problémái, Krasznai kapcsán megjegyezte: „én egyfolytában arra gondolok, hogy mostantól a kétféle látvány nem választható le egymásról. Aki Krasznai Tündét látja és hallgatja a színpadon, annak a szeme előtt óhatatlanul megjelenik egy vagy több pornóvideó.” Láthatóan azon is hamar túl tudott lépni a szerző, hogy fiatal lányokat oktathatott valaki, akit korábban csoportos nemi erőszakért ítélték el.

Szombaton beszámoltunk Aczél azon kommentjéről, melyben arról szólt: „Ott van a gyönyörű Egerszegi Kriszta, 12 éves kora óta Kiss László tanítványa. Kérdezzétek meg, hozzányúlt-e valaha is egy ujjal.” Galamusos írásában viszont még a gyerekekért aggódott: „ha valaki hivatásos zenész/énekes, az nem indulhat. És ha hivatásos pornósztár, akkor igen? Akkor mit ér a törvény az ifjúság védelméről? Arról a diákifjúságról van szó, amelyik kedve szerint fér hozzá az internethez; ha a szülő netán szűrőprogrammal védi le a számítógépet, akkor elmegy az osztálytársához, ahol a szülők ilyesmivel nem törődnek.”

Zárásul szó szerint idéznénk Aczél Endre mondatait, melyeket nem a Kiss-ügyről írt, hanem még 2013-ban Krasznai Tündéről: „Egy remek produkció a közszínpadon, és máris elfelejtődik a múlt. A jobb sorsra érdemes fiatal azt tanulja meg, hogy bármennyire undorító is a múlt, a jelen, csak a jelen az, ami érdekes. Carpe diem!”

Egy pohár elhúzásával próbálta illusztrálni Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, hogy egy büntetőjoggal foglalkozó férfi szerint mit kell tenni akkor, amikor valakit meg próbálnak erőszakolni. A Sport TV-n látható műsorban Csapó be is mutatta, hogyan kell elhúzni a poharat, amikor valaki megpróbálja bedugni az ujját: és akkor a professzor „mondta, hogy ennyit kellett volna önnek is tennie, asszonyom.” A látottakkal nem értett egyet a műsorvezető sem, aki úgy reagált: „ezt ugye nem gondolod komolyan, hogy ez így megy, három pasi akkor erőszakol meg egy nőt, amikor akar.” A műsorban erre Csapó is szabadkozott, hogy nem gondolja komolyan. A videót a 444 tette ki, az oldalukon meg is lehet tekinteni.

Vasárnapi közleményében a Sport TV azt írta: „A Sport TV elhatárolódik Csapó Gábornak a Heti helyzet című műsorban elhangzott véleményétől, csakúgy, mint ahogyan ezt az adásban Ágai Kis András műsorvezető is megtette.\"

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.