Dél-pesti pszichiátria: penészes falak, menekülő orvosok

Volt, hogy egyszerre hat orvos mondott fel, és dübörög a túlóra. A szakállamtitkárság hallgat.

MNO
2016. 04. 19. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képeken látható, hogy az épület nagy része kétségbeejtő állapotban van, volt penészes plafonú fürdőszoba, mindenféle intimitást nélkülöző „páros” zuhanyfülke elválasztás nélkül, szakadt ablakok és berendezés.

Az RTL Híradónak a pszichiátriai társaság elnöke múlt héten azt mondta, ezen az osztályon több orvos is felmondott nemrég, az egyik, most megszólaltatott dolgozó szerint ez hat szakorvost jelent, akik januárban mentek el. A dolgozó szerint – ellentétben a kórház közleményével – az ellátás is akadozott, és csak hétfőtől lesz újra betegfelvétel az osztályon. A pszichiátriai társaság szerint a jelenlegi hétszáz praktizáló pszichiáter kétszeresére lenne szükség az országban, ápolóból pedig még nagyobb a hiány.

A kórházban is panaszkodtak a nővérhiányra. Mint az egyik megszólaló elmondta, ha több motiváció lenne, biztosan többen jönnének erre a pályára; de a

110 ezer forintért 200-210 óra munka havonta, ilyen körülmények között nem elég „csábító”.

A híradóban elhangzott: a János kórházban is szörnyű állapotokat találtak, a Nyírő Gyula Kórházban pedig volt olyan épület, amelyet 100 éve nem újítottak fel.

Az RTL Híradó hiába kereste meg az egészségügyért felelős államtitkárságot a dél-pesti pszichiátriával kapcsolatos kérdéseivel, nem kapott válaszokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.