Durva videóval üzent hadat Gyurcsány Orbánnak

Az ellopott pénzből milliárdossá lett fideszeseknek jár csak az egészségügyi ellátás – hangzik el a felvételen.

MNO
2016. 04. 17. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendes egészségügyi ellátás ma már csak a kiváltságos keveseknek, az ellopott pénzből milliárdossá lett fideszeseknek jut – ezzel a felütéssel indít a Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán látható, az Orbán-kormányt támadó videó.

Az Orbán-kormány 2012-re kórházi ellátásra 500 milliárd forinttal, gyógyszertámogatásra 290 milliárd forinttal költött kevesebbet, mint a Gyurcsány-kormány – hangzik el. Szó esik arról is, hogy ma Magyarországon többen halnak meg kórházi fertőzésekben – lévén, hogy nincs pénz fertőtlenítőszerre és alapvető eszközökre –, mint autóbalesetben, és rákos megbetegedésekben is világelsők vagyunk.

„Orbán Magyarországán még a legjobb kórházakban is rosszabb állapotok uralkodnak, mint az európai börtönkórházakban, sok kórtermet már csak annyira sem fűtenek, mint a felcsúti edzőpályákat” – hallható.

A felvétel érinti az orvoselvándorlás kérdését is, kiemelve, hogy az országot elhagyó orvosok 77 százaléka még nincs negyvenéves, miközben minden harmadik itthon maradt orvos hatvan évnél idősebb, akik pedig kimentek, már nem akarnak visszajönni. „Orbán Magyarországán még egy vakbélműtétbe is belehalhatunk, mert nem marad, aki megműtene” – hangzik el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.