Ebben a tanévben már nem „lázadnak” a tanárok

Szeptemberben azonban folytatják a tiltakozást.

MNO
2016. 04. 29. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PDSZ szerint „a 2011-ben elfogadott CXC. törvény és a hozzá kapcsolódó változtatások rendszere mára megbukott”, a gyermekeink jövőjét féltő „tanárlázadás” résztvevői, támogatói és szimpatizánsai pedig egy emberként követelik a köznevelés rendszerszintű átalakítását. Lázár János csütörtöki kormányinfón tett bejelentése azonban a követelések „durva elutasításáról tanúskodik” – írták.

A bejelentés értelmében a PDSZ szerint állami kézbe veszik mind a fenntartás, mind pedig a működtetés ügyét; megerősítik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerepét; valamint továbbra sem teszik lehetővé a szabad tankönyvválasztást.

„Megdöbbentő, de – legyünk őszinték – egyáltalán nem meglepő ez a magatartás. Nem történt más, mint hogy a szög ismét kibújt a zsákból”

– áll a PDSZ közleményében. Szerinte a kormány csak az időt húzta, nem volt szándékában elfogadni a kritikákat. „A közoktatást kizárólag hatalmi, politikai (tegyük hozzá: pártpolitikai) síkon képes szemlélni, döntéseit egyértelműen ennek alárendelve hozza” – állítja a PDSZ a kormányról.

A hétfőn kezdődő érettségi időszakot azonban a PDSZ nem „ölbe tett kézzel” üli végi, várva az új tanévet. „Nyáron pedig nemcsak pihenni fogunk és feltöltődni, hanem készülünk az új kihívásokra, mert nem felejtünk! Visszajövünk, és szeptemberben újrakezdjük!” – zárult Mendrey László közleménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.