Elképesztő összeget kér a posta a szoci képviselőtől

Tóth Bertalan csak akkor kapja meg a kért szerződéseket, ha fizet 67 763 321 forintot.

MNO
2016. 04. 18. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Bertalan az utóbbi hónapokban rászállt a Magyar Postára, és a 100 százalékban állami tulajdonban lévő vállalattól számos szerződést és dokumentumokat kért ki. Eddig a postának az volt a taktikája, hogy az adatokat nem adta át, arra hivatkozva, hogy ezek üzleti titkok. Tóth több ügyben is bíróságra ment, és az eddigi elsőfokú ítéletekben sorra győzött ezekben a perekben – olvasható a portálon.

A képviselő újabb szerződéseket kért a postától, amire az a válasz érkezett, hogy megnézik, mely adatok közérdekűek. Ezeket csak akkor adják oda, ha Tóth Bertalan kifizet nekik 67 763 321 forintot. Ha azonban a „megbecsült terjedelemnél a kért dokumentumok hosszabbak volnának, akkor további 1910 forintot minden oldal után”.

A dokumentumokat elektronikus formában kérte a képviselő, és az adatok tárolásához szükséges merevlemezt Tóth odaadja a postának. A Magyar Posta állítása szerint 35 500 oldalról van szó, a fentebb említett összeg pedig az alábbiak szerint jött ki:

Így jött ki a majd 70 milliós összeg. A képviselő azt tervezi, hogy az elkért összegért beperli a Magyar Postát – írja a 444.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.