Folytatódik a számozott utcai telep felszámolása

Az önkormányzat továbbra is a jogszabályoknak megfelelően jár el a miskolci fideszes alpolgármester szerint.

MTI
2016. 04. 20. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelte: Miskolc vezetése elkötelezett „a nyomortelepek felszámolása, megszüntetése mellett”, ez széles körű társadalmi támogatással bír, a városvezetést erre 35 ezer miskolci az aláírásával is felhatalmazta. A számozott utcákban lévő 248 lakás többsége már kiürült, a korábban ott lakók máshová költöztek, az épületek bontása már részben elkezdődött – tette hozzá.

Közölte, a tervek szerint a számozott utcák épületeinek felszámolása a jogszabályok előírásainak megfelelően folytatódik és várhatóan 2019-re befejeződik. Az alpolgármester azt nem tudta számszerűsíteni, hogy ez eddig mennyi pénzébe került a városnak, azt mondta: a fontos az, hogy ezek a telepek megszűnjenek.

A miskolci önkormányzat 2014 májusában fogadott el határozatot a telepek felszámolásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.