Habony üzletfelei ellen nyert pereket a Heti Válasz

A letelepedési bizniszben érdekelt grúz–izraeli páros ellen nyert három helyreigazítási pert a lap.

MNO
2016. 04. 29. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heti Válasz március 17-i lapszámában és annak online ajánlójában az alábbiakat állította: „A sokmilliárdos letelepedési bizniszben nem maradt olyan főszereplő, akit ne lehetne kapcsolatba hozni Habony Árpáddal. Különösen az a grúz–izraeli csapat áll közel hozzá, amely az oroszok magyarországi bevándoroltatásához biztosítja az infrastruktúrát.”

Az érintett VolDan Investments liechtensteini strómannal takarja el a tényleges haszonhúzókat a lap szerint, akik között azonosított egy Shabtai Michaeli nevű üzletembert, valamint megemlített egy másik Grúziából Izraelbe elszármazott, majd Magyarországon ügyeskedő férfit, Michael Gagelt. Őt a Fidesz korábban SZDSZ-holdudvarhoz kapcsolódó üzletembernek tartotta, és megakadályozta a páros két komoly beruházását is. Azon párosét, amely egyébként jó kapcsolatot ápol a Rogán, a Vajna és a Habony famíliával.

Michaeli helyreigazítási pert indított mindkét cikk miatt, mert szerinte a letelepedésikötvény-bizniszben érdekelt VolDan nem köthető hozzá. Gagel is pert indított (de csak egyet), végül a Fővárosi Törvényszék az összes keresetet elutasította a lap szerint. Shabtai Michaeli ügyében így indokolt a Fővárosi Törvényszék: „A bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárást követően arra jutott, hogy azon alperesi állítás, hogy a VolDan a Gagel–Michaeli-kör infrastruktúráját és embereit használja, valós, megalapozott tényállítás, mert nyilvánosan hozzáférhető, részben cégnyilvántartási, illetve ingatlan-nyilvántartási adatokkal alátámasztható.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.