Három strandnak már örülhetnek a budapestiek

Kinyitott a Palatinus Strandfürdő, a Dagály külső része, valamint a Gellért hullámfürdő is szombaton.

MTI
2016. 04. 30. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szőke László kifejtette: számos fürdő felújítása zajlik, amelyek eredményeként a Palatinus és a Paskál egész évben nyitva tartó fürdővé válik, és megvalósul a Széchenyi fürdő gépészeti felújítása is az üzembiztonság növelése érdekében. A három beruházás összesen ötmilliárd forintba kerül – tette hozzá.

A Csillaghegyi Strandfürdő felújítása idén ősszel indul, a csaknem egyéves beruházással a létesítmény szintén zárttá válik, 12 hónapos nyitva tartást lehetővé téve. A vezérigazgató elmondta: egyébként is általános trend, hogy amennyire lehet, függetlenítsék a fürdőket az időjárástól, ahol lehetőség van rá, ott belső egységet alakítanak ki.

Ismertette továbbá, hogy 2010-ben 2,9 millió vendéget fogadtak a társaság által üzemeltetett fürdők és strandok, tavaly már 3,9 milliót. A vendégszám növekedését Szőke László részben azzal indokolta, hogy beszüntették a felesleges kifizetéseket, és a megmaradó pénzt a vendégek kényelmét növelő fejlesztésekre, karbantartásokra költötték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.