Hiába tömték, százmilliókkal dől a fideszes cége

Legalább másfél milliárd forintos adósságot hagy maga után Simonka György „volt” agrárcége.

MNO
2016. 04. 18. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Némileg érthetetlen módon dőlt be a Magyar Termés Tész Kft., hiszen mind uniós, mind állami pénzekkel komolyan ki volt tömve – derül ki a Blikk cikkéből. Az agrárvállalkozás ugyanis az elmúlt hét évben 1,655 milliárd forintot tudott zsebre tenni támogatásként.

A cégen az adóhivatal 148 millió forintot követel, az állami szervezetek pedig 670 milliót, ezenfelül a társaság 1 milliárddal tartozik több állami banknak is. A felszámoló 872 millió forintra becsülte a vállalkozás vagyonát.

A céget Simonka György alapította 2007-ben, majd mikor képviselővé választották, 2010-ben átadta az ügyeket feleségének, de továbbra is több mint tízszázalékos tulajdonnal rendelkezik. A politikus a lap megkeresésére azt mondta, hogy „kapcsolatom hat évvel ezelőtt a szövetkezet vezetőivel megromlott, és azóta a kommunikáció megszűnt. A felszámolás bejelentésén megdöbbentem.”

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Simonka György fideszes képviselő fizesse vissza egy hozzá köthető, felszámolás alatt álló vállalkozás tartozásait, és mondjon le mandátumáról. Varju László, a DK alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján felszólította a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető Tállai Andrást, hogy a tartozást hajtsa be „párttársán\".

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.