Idén már nem kaparintja meg a HÉV-et az állam

Eredetileg 2016 júniusában kellene átvennie a HÉV-et az államnak, de ez idén már nem fog összejönni.

FB
2016. 04. 20. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek oka a hírről beszámoló Népszabadság szerint az, hogy a BKV-nak előbb külön céget kell alapítania az üzletágra. Tarlós István főpolgármester viszont erről nem tud, tőle erre nem kértek engedélyt, nem is támogatná. „Ha az állam külön céget szeretne, akkor alakítsa meg azt saját maga” – mondta a főpolgármester, aki szerint a júniusi határidő tartható.

A BKV már márciusban elkezdte keresni azt a könyvvizsgáló céget, amely elkészítené a HÉV-üzletág kiválásához elengedhetetlen vagyonmérleget. Az önálló cégbe szervezést már 2012 óta fontolgatják, 2013 januárja óta pedig formailag csak a vagyonmérlegre és a Fővárosi Közgyűlés beleegyezésére van szükség ehhez – írja a lap, amely szerint ráadásul Tarlósék több száz milliós hitelt nyújtanak a kormánynak, amely nem a megfelelő összeget fizeti a HÉV-ért és a hozzá tartozó vagyontárgyakért.

A Népszabadság úgy tudja, hogy az év végéig kapott haladékot a BKV és a főváros arra, hogy önálló cégbe szervezze a HÉV-üzletágat. A vagyonmérleg nyár elejére lehet kész, majd a szakszervezetekkel és a cégbírósággal következhet a huzavona, végül év végén kerülhet a közgyűlés elé az új cégstruktúrával kapcsolatos előterjesztés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.