Így menekül a Fidesz a kellemetlen kérdések elől

Nem tudja a parlament, hogy működnek az offshore hátterű letelepedési kötvényes cégek.

Wiedemann Tamás
2016. 04. 21. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs rálátása a gazdasági bizottságnak arra, hogyan működnek a letelepedési kötvényeket forgalmazó, offshore hátterű cégek – ismerte el Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke az MNO-nak.

Arról sincs információja az engedélyeket kiadó testület elnökének, hogy milyen jutalékokkal dolgoznak ezek a Kajmán-szigeteken, Szingapúrban, Cipruson és Liechtensteinben bejegyzett közvetítő cégek, amelyekkel az állam leszerződött.

Portálunk eredetileg arra volt kíváncsi, hogy miért fizet a magyar állam két és félszer nagyobb kamatot a kötvények után, mint amennyit tisztán piaci körülmények között kellene. A költségvetést komoly kár éri emiatt, hiszen sokkal olcsóbban is forráshoz juthatna, amiből az államadósságot finanszírozhatná.

A tét nem kicsi, hiszen 31 milliárd forintnyi közpénzt érint, ennyit már biztosan kapnak a közvetítő cégek. Bánki Erik nem tudott érdemben válaszolni a kérdésre, a sajtótájékoztatóról inkább elmenekült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.