Így tenne a klímavédelemért Áder János

Az államfő az energiatárolás gondját vetette fel, és kutatási program beindítását javasolta.

MTI
2016. 04. 22. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János hangsúlyozta, hogy a megállapodás eredményeként érzett öröm jogos, de nem lehet a babérokon ülni, mielőbb cselekedni kell.

A célok megvalósítása érdekében javasolta, hogy az a tíz ország, amely a legtöbb üvegházhatású gázt bocsátja ki, kezdjen mielőbbi konzultációt arról, hogyan csökkentheti a korábban tervezettnél nagyobb mértékben és gyorsabb ütemben a kibocsátást. Második javaslata a légi közlekedés és a tengeri hajózás kibocsátás-csökkentésére vonatkozott: erről ugyanis Párizsban még nem született megállapodás.

Az államfő szerint haladéktalanul be kell fejezni az időközben megkezdett tárgyalásokat a légi közlekedés kibocsátásáról, és minél előbb meg kell kezdeni az ilyen jellegű tárgyalásokat a tengeri hajózásról. Végül Áder János az energiatárolás gondját vetette fel, és kutatási program beindítását javasolta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.