Imádják a fideszes feleségek is az állami pénzeket

A kormány nem szívleli a megújuló energiát, de több képviselő mégis százezreket nyert el napkollektorra, jellemzően felesége révén.

MNO
2016. 04. 22. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt politikust talált a Blikk, akik „többnyire feleségük révén az előző ciklusban több százezer forint közpénzt nyertek el az akkori fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné döntése révén”. A cikk külön kiemeli Simonka György fideszes képviselőt, akinek felesége mindkét házukra „nyert” napkollektorokat, 1,6 millió forintért. A lap megkereste a politikust, aki szerint minden a legnagyobb rendben, az lenne aggályos, ha azért nyertek volna, mert egy képviselő feleség pályázott. Arra meg, hogy miért kellett mindkét ingatlanra kollektor, azt válaszolta: mindkettőben akartak a meleg vízen spórolni.

Soltész Miklós és felesége is külön említést kap, ugyanis a fejlesztési tárca adatai szerint nyertek közel félmillió forintot. Ugyanakkor az államtitkár szerint nem vettek fel pénzt, csak pályáztak.

A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a 3 milliárd forintból csak a leggyorsabb 4000 pályázó kaphatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.