Jobbik: Lépni kell a Quaestor-károsultak ügyében

Volner János szerint 10 ezer ügyfél „egyetlen fillért” sem kapott.

MTI
2016. 04. 24. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János szerint a Quaestor-csoport ügyében nemcsak az elszámoltatás akadt meg, hanem a kárrendezés is. Jól látható, hogy bár a kárrendezési alap elvileg 30 millió forintos kártérítést nyújt az ügyfeleknek, de „számítási hiba történt”, a jóváírt hozamokra ez az összeg nem vonatkozik – mondta, hozzátéve, hogy a jóváírt hozamokat ugyanis le kell vonni a kártérítés összegéből.

Szerinte 10 ezer ügyfél „egyetlen fillért” sem kapott a kárrendezés akadályozása miatt.

Szólt arról is: mindenre kiterjedő országgyűlési vizsgálatot is kezdeményez, hogy feltárják, mi történt a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál elhelyezett több mint 280 milliárd forinttal. Közölte, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának elnökeként össze fogja hívni a plénumot, mert szeretné meghallgatni Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank vezetőjét az üggyel kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.