Jövőre csúszik a 3-as metró tényleges felújítása

Idén novembertől csak a buszfordulók, valamint a pótlóbuszok megállóinak kijelölése történik meg.

MNO
2016. 04. 19. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén novembertől csak a 3-as metró munkaterületének átadása – a buszfordulók, valamint a pótlóbuszok megállóinak kijelölése – történik meg, a kivitelezés – a megállók felújítása – a jövő év első negyedévében kezdődik – mondta el kedden az RTL Klub Híradójának Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára. Állítása szerint az Európai Unió azt közölte, hogy nagyon szívesen részt vesznek a projekt finanszírozásában, Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke ugyanakkor a csatornának úgy nyilatkozott, az EU nem túlzottan lelkes az anyagi támogatást illetően, ugyanis – mivel felújításról van szó – a projekt nem hoz létre új közlekedési kapacitást, nem csökkenti az autóforgalmat a városban.

Az ellenzék pedig a pótlóbuszok miatt aggódik. A Híradó emlékeztet, lekerült a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről az a februárban tervezett szavazás, amely arról szólt, hogy a BKV 150 új buszt vásárol. Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője ezzel kapcsolatban elmondta: „3-4 hónapja várunk arra, hogy a kormány egy szignót adjon, hogy a 3-as metró felújításához szükséges buszok megvásárlását lehetővé tegyék, nélkülük nem tehetünk semmit.”

A Népszabadság keddi számában azt írta, a főváros által készített belső ütemterv alapján a 3-as metró alagútjának rekonstrukciójával aligha végezhetnek 2019. szeptember 30. előtt, szemben Tarlós István még októberben tett kijelentésével, amikor a főpolgármester még úgy vélte, nincs ok a 2018 végi átadási határidő módosítására. A csúszás már most több hónapos, amit azzal magyaráz a lap írása, hogy a kivitelezési tervek készítését célzó első tender a minisztériumnál elakadt, a következőt január közepére ütemezték, de február végén hirdették meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.