Júniusig nem fog vonatozni a Balaton déli partján

Június 11-ig felújítanak több szakaszt a dél-balatoni vasútvonalon.

MTI
2016. 04. 21. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítésének folytatásaként péntektől április 28-áig Szabadbattyán és Balatonszemes között, április 29-étől június 10-éig pedig a Siófok–Balatonszemes-vonalszakaszon lesz felújítás. Ezeken a szakaszokon pótlóbuszra kell átszállni. A dél-balatoni és a hozzá csatlakozó vonalakon módosított menetrend lesz érvényben.

A Szabadbattyán és Balatonszemes közötti szakaszon péntek hajnaltól 28-án éjszakáig minden személyvonat utasait autóbuszok viszik a Szabadbattyán–Lepsény–Siófok–Szántód–Kőröshegy–Balatonszemes-útvonalon. Emellett Siófok és Ádánd között is busz helyettesíti a vonatot.

Szintén péntektől egy hétig a Szabadbattyán–Aszófő-vonalszakaszon sem közlekedhetnek a vonatok, ezért az észak-balatoni vonalon is módosított menetrend lép életbe. Szabadbattyán és Aszófő között vonatpótló jár.

A vasútvonalak vágányzári menetrendje a MÁV-csoport honlapján érhető el (www.mavcsoport.hu), a változások az Elvira menetrendi keresőben is megtalálhatók, és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálata is az utasok rendelkezésére áll a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. Az állomásokon hirdetmények is jelzik a módosításokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.