Karácsony vétózott, Zugló nem támogatja a Liget-projektet

A Fidesz szerint a polgármesternek „nem sikerült értelmezni” az új határozati javaslatot.

MTI
2016. 04. 28. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy előzménye, hogy egy hete a Fidesz–KDNP és az MSZP–Összefogás Zuglóért csaknem kétharmados többséggel határozatot fogadott el arról, hogy kiállnak a beruházás mellett, és együtt kívánnak működni a Városliget Zrt.-vel a beruházás részleteinek megismeréséért, kedvező befolyásolásáért. A testület felszólította Karácsony Gergely (PM) polgármestert, hogy kössön együttműködési megállapodást a társasággal május 31-ig.

A polgármester másnap bejelentette, hogy vétóval élt a döntés ellen, mert az teljes mértékben szemben áll saját és a választások előtt összefogó baloldali koalíció többi jelöltjének programjával.

A képviselő-testület csütörtökön tárgyalta újra a módosított javaslatot, az ülést követően Karácsony Gergely Facebook-oldalán közölte, hogy kikerült a határozat szövegéből az a passzus, amely szerint Zugló támogatja a Liget-projektet. „A tárgyalásra eddig is nyitott voltam a zuglóiak és a Városliget érdekében” – írta a kerület vezetője.

A kerületi Fidesz-frakció ugyanakkor azt közölte az MTI-vel, hogy értékelése szerint a polgármesternek „nem sikerült értelmezni” az új határozati javaslatot, amely rögzíti: a testület továbbra is támogatja a Liget-projektet.

A közleményben – amelyhez az elfogadott szöveget is mellékelték – azt írták: az első pont értelmében „a testület folyamatosan tájékozódva, a megfelelő információk birtokában támogatja a Városligetnek mint kiemelt közparknak a Liget Budapest-projekt keretében történő megújítását, fejlesztését mindaddig, amíg az a Városligeti építési szabályzatnak megfelelően, a parki funkciók fenntartásával és megújításával, a környezet minőségének javításával, a zöld felület növelésével történik meg, továbbá mindaddig, míg a Városliget Zrt. a megállapodásban rögzített vállalásait maradéktalanul teljesíti”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.