Könnyebb lesz befizetni a BKK-s büntetéseket

Bankkártyával is lehet fizetni a helyszínen, majd.

MTI
2016. 04. 29. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézték, hogy a Fővárosi Közgyűlés március 31-én elfogadta a cég díjszabását, amely a pótdíjazást is érinti.

A három legfőbb változás egyike, hogy két munkanapot biztosítanak a helyszíni pótdíj befizetésére a pótdíjazás után. Erre eddig nem volt lehetőség – hangsúlyozták. Azért döntöttek „az ügyfélbarát befizetési lehetőségről”, mert még nem lehetséges bankkártyás fizetés a helyszínen a pótdíjazáskor. Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével tovább bővül a befizetések lehetősége az ellenőröknél lévő mobilkészülékeknek köszönhetően, azok ugyanis már bankkártyás fizetési módot is biztosítanak majd – tették hozzá.

A bérletbemutatásra a továbbiakban – kettő helyett – öt munkanapon belül lesz lehetőség.

A harmadik legfőbb változás, hogy májustól nem függ a korábbi pótdíjaktól a bérletbemutatás lehetősége. Eddig azok az utasok, akik nem rendezték korábbi pótdíjtartozásukat, nem élhettek a bérletbemutatás lehetőségével.

Azt írták, hogy a fenti folyamatokról sok észrevétel érkezett a BKK-hoz, ezek figyelembevételével dolgozták ki a módosításokat. A változások célja, hogy bővüljön és még inkább ügyfélbaráttá váljon a pótdíjbefizetések lehetősége.

További változások is életbe lépnek a BKK-nál. A kutyabérlet igazolvány nélkül is érvényes lesz egy kutya szállításakor. A mentőszolgálat dolgozói pedig érvényes szolgálati igazolvány felmutatásával ingyen utazhatnak a járműveken.

Újdonság az is, hogy májustól az 1-es villamos és a 103-as busz közötti átszálláskor nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet továbbutazni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.