Közvetlen elnökválasztást akar a Jobbik

Ötpárti egyeztetést hív össze az ügyről a Jobbik.

MNO
2016. 04. 26. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobbikos politikus értékelése szerint ha az emberek beleszólhatnának a kérdésbe, akkor közelebb éreznék magukhoz a tisztséget, aminek így a legitimációja is erősebb lenne, idézi a politikust az MTI.

„A gyakorlat nem igazít el, jobb-e a közvetlen államfőválasztás a közvetettnél” – írta februári publicisztikájában Földi Bence.

Jelenleg sima többséggel meg lehet választani egy pártjelöltet – mondta, megjegyezve: szerinte sok esetben a Fideszen belül sincs közösségi döntés, hanem Orbán Viktor kormányfő személyes döntésétől függ, ki lehet államfő.

Staudt Gábor bírálta, hogy az ellenzéknek nincs beleszólása a folyamatba.

Mint ismertette, az ötpárti egyeztetésen a technikai részletekben szeretnének megállapodni, azaz például abban, hogy hány fordulós legyen a választás, hol legyen az érvényességi küszöb és kik lehetnek jelöltek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.