Matolcsy: A sikerek indokolják az ötmilliós fizetést

Ezt maga Matolcsy György jegybankelnök közölte az MSZP-s Bárándy Gergellyel.

FB
2016. 04. 18. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke havi ötmillió forintot keres – erről az új jegybanktörvény határozott. Ennek kapcsán kérdezte az alábbiakat Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő Matolcsytól: „Ön rendelt magának ötmilliós fizetést? Egyetért ezzel, hogy önnek ötmilliós fizetés jár? A fizetését nem tartja pofátlannak?”

A jegybankelnöknek ezen a héten kellett válaszolnia személyesen, és az Index szerint indulatosan utasította el, hogy ő rendelte volna magának a törvényt. Szerinte nem csomagküldő szolgálatról, kocsmáról vagy étteremről van szó, hogy az MNB elnöke törvényeket rendeljen magának.

„Mivel 2010 óta a magyar állam vezetői sikeres gazdaságtörténelmi tetteket hajtottak vége, a magyar állam vezetőit meg kell fizetni”

– indokolta Matolcsy György a portál szerint, hogy miért lett ötmilliós a havi fizetése – amely szerinte a magyar bankrendszerben fizetett bérekhez képest a középkategóriába tartozik. A jegybankelnök úgy véli, hogy az MSZP-nek kellett volna kezdeményeznie a fizetésemelést.

Bárándy szerint „nehéz szavakat találni az elképesztő válaszra”, és visszakérdezett: Matolcsy szerint helyes, hogy négyszer annyit keres, mint a miniszterelnök? A jegybankelnök erre annyit mondott, hogy kevesebb pénzt kap, mint szlovák kollégája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.