Még sincs bünti a vízivásért a debreceni járatokon

A hatalmas közfelháborodást látva enyhítenek a szabályokon.

MNO
2016. 04. 28. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten országos felzúdulást keltett az eset, hogy pár korty vízért 3000 forintra bírságoltak egy újságírót a debreceni villamoson – bővebben erről itt írtunk.

Dr. Barcsa Lajos debreceni alpolgármester szerint túl szigorú a DKV azon szabálya, amely szerint tilos vizet inni a buszokon, a villamosokon, a trolikon – olvasható a Haon.hu cikkében, ezért puhítanak a szabályokon, és engedélyezni fogják a vízivást.

Az önkormányzati tulajdonban lévő DKV azzal érvelt a tiltás mellett, hogy ha az utasok ihatnának, ehetnének járműveiken, akkor egy hirtelen fékezés alkalmával magukra vagy másokra önthetnék a folyadékot, kárt tehetnének az ülésekben, a padlóban, esetleg félrenyelhetnének.

A fővárosban nyolcezer forintot érnek a falatok, de a BKK az MNO-val március elején közölte, hogyan kell eljárnia ilyen esetben az ellenőrnek:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.