Nem csak fekete ruhájukkal tiltakoznak pénteken az ápolók

A rendelők, kórházak korlátjaira is felkerülnek a fekete-fehér szalagok.

MNO
2016. 04. 11. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, ezzel azokat szeretnék támogatni, akik félnek és „nem engedik meg nekik, hogy fekete öltözékükkel vagy fekete-fehér szalagjukkal kiálljanak az egészségügy és az oktatás mellett”.

Ismert, Sándor Mária megindító blogbejegyzést tett közzé április 2-án. „Szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol az ország vezetése mindent fontosabbnak tart, mint maga az ember! Ezt a csatát bebuktam. Egy év telt el. Feladom!” – írta.

A Népszabadságnak adott interjújában nem sokkal később azt mondta, tehetetlennek érzi magát, nemcsak azért, mert a 64 ezres tüntetést „Magyarország miniszterelnöke viccnek titulálta”, de míg a pedagógusoknál az összes „szakszervezetnek sikerült összefognia, és nagy egyetértésben harcolnak a szabad oktatásért”, az egészségügyben „ezt nem sikerült összehozni. Egyedül vagyok a társaimmal.” Azt kérte, hogy az április 15-ei „pedagógusdemonstráción az orvosok, az ápolók, az EDDSZ és a MESZK tagjai húzzanak fekete ruhát, és úgy menjenek be az egészségügyi intézményekbe, megmutatva, hogy ez a rendszer nem működik”. Arra a kérdésre, hogy folytatja-e, azt felelte: „Ha április 15-én befeketedik az ágazat, akkor van miért folytatni, ha nem, nincs”.

Az április 15-ei Országos fekete ruhás napot április 4-én hirdették meg a Facebookon, a leírás szerint azért, hogy „mindenki fejezze ki szolidaritását Sándor Máriával, öltözzünk feketébe, tűzzük ki az összefogás fekete-fehér szalagját”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.