Nem tudtak dönteni a romák

Az önkormányzat határozatképtelen volt, de nekifutnak ismét.

MTI
2016. 04. 21. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 47 tag közül 16-an írták alá a jelenléti ívet. A napirenden szerepelt volna Balogh János elnök (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma – MCF) visszahívása méltatlansági eljárás keretében, valamint az ORÖ gazdasági vezetőjének és hivatali vezetőjének a visszahívása.

Hegedüs István (Lungo Drom), az ORÖ korábbi elnöke a sajtótájékoztatón azt emelte ki: a jelenlegi vezetés nem vett komolyan csaknem húsz képviselőt, akik nem csupán azt kívánták megvitatni, mit tett hivatali ideje alatt a két hónapja megválasztott elnök, de azt is, van-e lehetőség egyezségre a Híd a munka világába program keretében felvett 1,6 milliárd forintról.

Hozzátette: ekkora összeget az ORÖ nem tud visszafizetni, ráadásul vannak olyan programelemek, amelyeket teljesítettek, megvalósítottak.

Megjegyezte: a most az ORÖ-t vezetők ellenzékben a szakmaiságot és a jövőképet hiányolták, de tevékenységükben ezek egyike sem fedezhető fel.

Lakatos Oszkár (Lungo Drom) az eseményen jelezte: azt tervezik, hogy kezdeményezik a közgyűlés önfeloszlatását, mert a mostani körülmények között nincsen értelme a tevékenységüknek. Azt is kifogásolta, hogy közgyűlési felhatalmazás nélkül, több tíz milliós költséggel alakítottak ki vidéki irodahálózatot. Baloldali érdekvédelmi szervezetek „életben tartják Farkas Flóriánt” – fogalmazott a képviselő.

Frakciótársa, Vajda László szerint az önfeloszlatás ötlete „ösztönösen jött”, mivel az új elnök és csapata a meghirdetett összefogás helyett csak saját érdekeit képviseli, hivatali ideje alatt pedig szabálytalanságokat, törvénysértéseket követtek el.

(FOTÓ)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.