Nincs többé Lenin és Sztahanov út Mátraverebélyen

Öt önkényuralmi rendszerekre utaló utcanevet változtattak meg a településen.

MTI
2016. 04. 26. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beke Andrea elmondta: a döntést a korábbi törvénymódosítás miatt hozták meg, amely szerint közintézmény, közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki vezető szerepet töltött be a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában.

Mátraverebélyben a Lenin utat nevezték át Rét útra, a Nógrádi Sándor út új neve Nógrádi út, a Ságvári Endre úté Magtár út. A Sztahanov út a Hunyadi út, a Felszabadulás út a Vereb Péter út elnevezést kapta – közölte a jegyző.

Mint elmondta, a lakcímigazolvány és a forgalmi engedély cseréje, az egyéni vállalkozás adatváltozásának nyilvántartásba vétele, a telepengedély, illetve a működési engedély cseréje illetékmentesen történik. Mátraverebély előző önkormányzata 2012-ben már döntött utcanévváltozásokról, az akkori határozat azonban nem lépett hatályba, mert a lakosok nem értettek egyet a tervezett módosításokkal. A legtöbben azt kifogásolták, hogy a Tátra teret Ceferino térre nevezték volna át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.